UMAR XAYYOMNING “NAVRO’ZNOMA” ASARIDA QO’LLANILGAN DETALLAR VA ULARNING BADIIY TAHLILI - Muborak O’rozova (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Umar Xayyomning “Navro’znoma” asarida tilga olingan tushunchalar – arpa, may, oltin va boshqa tabiiy unsurlar hamda ularning xususiyatlari o’rganilgan. Ushbu tushunchalar nafaqat shifobaxshlik nuqtayi nazaridan, balki ularning hayotiy va falsafiy ma’no noziklari tomonidan ham tahlilga olingan.