ҒЎЗА МАЙДОНЛАРИДА ЁГИНГАРЧИЛИКДАН СЎНГ ҲОСИЛ БЎЛАДИГАН ҚАТҚАЛОҚНИ ТАКОМИЛЛАШГАН ҚАТҚАЛОҚ ЮМШАТГИЧ ҚУРИЛМАСИНИ ҚЎЛЛАШ ОРҚАЛИ ЮМШАТИШ - Жўраев Аслиддин Насриддин ўғли (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотация: Ушбу мақола қишлоқ хўжалигини механизациялашга бағишланган бўлиб, дала деҳқончилигида ёгингарчиликдан сўнг ҳосил бўладиган лойли қобиқни энeргия ва рeсурстeжамкор қатқалоқ юмшатгич агрeгатини қўллаш орқали юмшатиб деҳқонларни оғирини енгил қилишга қаратилган.