XIZMAT KOʻRSATISH SOHANI RIVOJLANTIRISHNING STRATEGIK YOʻNALISHLARI TAXLILI - Muxammadiyev Kamoliddin G'ulomiddinovich; Ibragimov Asadbek To’lqin o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining xizmatlar sohasida innovatsion rivojlanish jarayonlari va ularning mamlakat iqtisodiyotiga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilingan. Xizmatlar sohasi iqtisodiyotning muhim tarkibiy qismi bo‘lib, uning innovatsion rivoji raqobatbardoshlik darajasini oshirish va yangi ish o‘rinlarini yaratishda asosiy omil hisoblanadi. Maqolada innovatsion texnologiyalarning xizmat ko‘rsatish tarmoqlarida qo‘llanilishi, davlat tomonidan bu sohani qo‘llab-quvvatlash choralari, xalqaro tajribalar bilan milliy amaliyotning o‘zaro uyg‘unligi hamda xizmatlar bozorida texnologik modernizatsiyaning iqtisodiy samaradorligi yoritilgan. Shu bilan birga, xizmatlar sohasidagi dolzarb muammolar va ularni hal etish yo‘llari ham batafsil ko‘rib chiqilgan. Ishda zamonaviy iqtisodiy adabiyotlar, davlat qarorlari va ilmiy tadqiqotlar asosida xizmatlar sohasini innovatsion rivojlantirish bo‘yicha xulosa va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Ushbu maqola xizmatlar sohasida tadqiqot olib borayotgan olimlar, amaliyotchilar va soha mutaxassislari uchun muhim ilmiy-amaliy manba sifatida xizmat qiladi.