IMOM BUXORIYNING JAMIYATGA QO`SHGAN ULKAN XISSASI - Abduxakimova Ruxshona Hoshim qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya.Ushbu maqolada Imom Buxoriyning bolalik paytlari,boshlang`ich talimot o`tayotgan sahnalari,hadis ilmini o`rganishi,va sayohatlarga chiqan holatlari aks etadi.Shu bilan birga hadislarni yig`ish uchun qilgan safarlari,ulug` alomalari bilan uchrashishi va hadislarni yig`ish jarayonlari ko`rsatiladi, Merosi: Imom Buxoriy asarining hozirgi kungacha qanday ta’sir ko’rsatgani va turli avlodlar uchun qanday bilim manba bo’lganini tasvirlash. Imom Buxoriyning ilm va axloqiy qadriyatlar nuqtai nazaridan jamiyatda qanday o’rin tutishi, ilm-fan va diniy madaniyatni rivojlantirishi tasvirlanadi.