BIOGEN ELEMENTLAR SINIFIGA KIRUVCHI , LITIY VA YODNING ORGANIZMGA SALBIY TASIRLARINI BARTARAF ETISH CHORA TADBIRLARI - Raxmatullayeva Nigora Dilshod qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada, biogen elementlar sinifiga kiruvchi, litiy va yodning organizmga salbiy tasirlarini bartaraf etish chora tadbirlari hamda, biogen elementlar xaqida umumiy tushunchalar, organizmga ta’sirlari, ilmiy manbalardan foydalangan xolda, biogen elementlarning ortib ketishi yoki yetishmovchiligidan yuzaga keladigan kasalliklar va sog‘lom turmush tarzini yo‘lga qo‘yish orqali kasalliklarga qarshi kurashish usullari haqida yoritilgan.