O’ZBEKISTONDA BANK TIZIMI TARIXI VA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Suyarov Zokirjon Ergashevich; Suhrobjon Erkinjon o‘g’li Mashrabov (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston bank tizimining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari va bugungi holati tahlil qilinadi. Xususan, Sobiq Sovet tuzumi davridagi bank tizimi, mustaqillikdan keyingi davrdagi bank sohasidagi islohotlar, bank tizimini modernizatsiya qilish va O‘zbekiston bank tizimining global moliya tizimiga integratsiyasi kabi muhim jihatlari yoritiladi. Shuningdek, bank tizimining bugungi holati, uning iqtisodiyotdagi o‘rni va kelajakdagi rivojlanish istiqbollarini ko‘rib chiqamiz.