XONQA TUMANI VA UNING TARIXIDAN AYRIM MA’LUMOTLAR - Rajabova Xurshida Muzaffar qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Xorazm viloyatining tumanlaridan biri sanalgan Xonqa tumani, uning voha tarixida tutgan o’rni, aholining ijtimoiy-iqtisodiy hayoti haqida ma’lumotlar keltirilgan. Xiva xonligining tayanch markazlaridan biri bo‘lgan Xonqada hunarmandchilikning bir necha sohalari rivojlangan, boy madaniy meros, xalq san’ati, milliy urf-odatlari va tarixiy obidalari bilan ajralib turadi.