IQTISODIYOT SOTSIAL INSTITUT SIFATIDA - Raimqulova Hulkar (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya:"Iqtisodiyot sotsial institut sifatida" mavzusi iqtisodiyotning faqat moliyaviy va iqtisodiy jarayonlarni o‘rganish bilan cheklanmasligini, balki uning ijtimoiy institut sifatida rivojlanishi va jamiyatdagi o‘zgarishlarga ta’sirini ham tahlil qilishni taqozo etadi. Ushbu maqola iqtisodiyotning ijtimoiy asoslarini, uning jamiyatdagi o‘rni, iqtisodiy faoliyatning ijtimoiy taraqqiyotga qanday ta’sir ko‘rsatishi kabi masalalarni o‘rganadi. Iqtisodiyot ijtimoiy institut sifatida iqtisodiy tizimlarning tashkiliy, siyosiy va madaniy jihatlaridan mustaqil ravishda qaralmasligi kerakligi haqida tahlillar olib boriladi. Shuningdek, maqolada iqtisodiyotning jamiyatning boshqa sohalari bilan o‘zaro bog‘liqligi, ijtimoiy adolat va taraqqiyotning iqtisodiy o‘sishga ta’siri haqida mulohazalar keltiriladi. Maqola iqtisodiy va ijtimoiy jarayonlarni bir-biriga bog‘lab ko‘rish orqali iqtisodiyotning kompleks tabiati va uning jamiyatdagi roli haqida kengroq tushuncha berishga qaratilgan.