NOGIRONLIKKA EGA BO`LGAN INSONLARNI HIMOYA QILISHNING XORIJIY TAJRIBASI - Esirgapova Nargiza Obloqul qizi; Norjigitova Xumora Norjigit qizi; Ibragimov Jahongir Toshniyozovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada mamlakatimizda hamda rivojlangan xorijiy mamlakatlarda nogironlarni ijtimoiy himoya qilish hamda ularga yaratilayotgan imkoniyatlar bayon etilgan.Maqolada asosiy urg`u xalqaro tajriba bilan yaqindan tanishish,nogironligi bo`lgan shaxslar muammolarining dunyo miqyosida qanday yechilishini o`rganish va ularni O`zbekistonga tadbiq qilish yo`llariga qaratiladi.