AKADEMIK O’TKIR ISLOMOVNING OBISHIR G’ORLARIDA OLIB BORGAN ARXEOLOGIK IZLANISHLARI - A. Sarimsokov; Sobitov To’xtanazar Abdulhamid o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada taniqli o’zbek arxeologi akademik O’tkir Islomovning Farg’ona vodiysidagi qadimgi tosh davriga oid Obishir g’orlarida amalga oshirgan arxeologik tadqiqotlari haqida bayon qilingan. Shuningdek, ushbu manzilgohdan topilgan ko’plab mehnat qurollari, xo’jalik buyumlari hamda topilmalarning o’ziga xos tomonlari haqida xulosalar berishga harakat qilindi.