BANKLAR - MILLIY IQTISODIYOTNING RIVOJLANISHIDA ASOSIY KUCH - Xoshimov Sevinchbek Xusniddin o’g’li; Mardonov Shohrux Muhiddin o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada banklarning moliyaviy vositachi sifatidagi funksiyalari, investitsiyalarni rag‘batlantirishdagi roli hamda iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, milliy iqtisodiyotni rivojlantirishda kreditlash tizimi, innovatsion loyihalarni qo‘llab-quvvatlash va bank xizmatlarining diversifikatsiyasi muhimligi yoritiladi. Maqolada zamonaviy iqtisodiy sharoitlarda banklarning innovatsion strategiyalari va ular orqali raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish imkoniyatlariga ham e’tibor qaratilgan.