HUQUQIY DEMOKRATIK DAVLAT, ERKIN FUQAROLIK JAMIYATI QURILISHIDA HUQUQIY TARBIYANING AHAMIYATI - Dauletbaeva Jadiraxan Aliy qizi; Maxsutov Islam Tazabaevich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada demokratik jamiyat qurishda huquqiy tarbiyaning ahamiyati huquqiy tarbiya nima ekanligi va u fuqarolar uchun qanchalik kerakligi, jamiyatda fuqarolik tarbiyasining maqsadi va vazifalari haqida ma’lumotlar keltirilgan. Fuqarolik tarbiyasi jamiyatda yashayotgan shaxslarning o‘z huquq va burchlarini bilishi, tushunishi va amalda qo‘llashi uchun juda muhimdir. Shuningdek huquqiy ta’lim jarayoni, jamiyatda huquqiy ong va madaniyatni shakllantirish masalalari to‘g‘risida ma’lumotlar yoritilgan.