MAKS VEBERNING SOTSIOLOGIK NAZARIYALARI DIN SOTSIOLOGIYASI - Aminova Sevinch Sunnatullo qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada siz Maks Veberning hayoti va ijod yo’li, din sotsiologiyasiga qo’shgan hissalarini bilib olishimiz mumkin. Shuningdek, maqolada Veberning iqtisodiy va diniy tizimlar, xususan, "Protestant axloqi va kapitalizm ruhi" asarida ilgari surilgan ratsionalizatsiya nazariyasi muhokama qilingan. Veberning ratsional hukmronlik turlari bo‘yicha tahlili zamonaviy boshqaruv va ijtimoiy tizimlarni tushunishda muhim ahamiyat kasb etadi. Mazkur maqola diniy eʼtiqodlar va iqtisodiy faoliyat o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni anglashga, shuningdek, dinning ijtimoiy jarayonlardagi rolini tadqiq qilishga bag‘ishlangan bo‘lib, zamonaviy sotsiologik tahlil uchun muhim nazariy asoslarni taqdim etadi.