INGLIZ TILIDA TALAFFUZNI SHAKLLANTIRISH TAMOYILLARI - Kucharova Feruza Alisher qizi; Po’latova Dilso’z Sherzodovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Hammaga ma’lumki, bugungi kunda O’zbekistonda va butun dunyo mamlakatlarida Ingliz tilini o’rganishga bo’lgan talab kun sayin ortib bormoqda va bunga sabab yoshlarimizning til o’rganishga bõlgan qiziqishlarining yuqoriligi hisoblanadi. Shularni hisobga olgan holda ushbu maqola “Ingliz tilida talaffuzni shakllantirish tamoyillari” va metodik tavsiyalarni o’z ichiga oladi. Talaffuz, tovush, til, õxshamaydigan talaffuz, o’xshash, tovushni ovoz chiqarib aytish, fonetik birlik.