YER OSTI KONLARINI SHAMOLLATISH VENTILYATORINI O’RNATISHNI AVTOMATLASHTIRISH VA UNGA QO’YILADIGAN ASOSIY TEXNIK TALABLAR - Jabborov Ibrohim Raxmatilla o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Shamollatish moslamasi uchun standartlashtirilgan elektr jihozlari to’plami ikkita bir xil elektr jihozlari to’plamidan va ikkala ventilyatorlar uchun ham umumiy bo’lgan yordamchi yuritmalar uchun elektr jihozlaridan iborat. Yuritma turiga qarab (asinxron, sinxron, sinxron-asinxron, bitta yoki ikki dvigatelli) to’plamning tarkibi mos ravishda bir xil asosiy boshqaruv stantsiyalari bilan o’zgartiriladi. Masalan, sinxron yuritma bilan qo’zg’alish stantsiyasi qo’shimcha ravishda to’plamga kiritilgan.