SHAXTA YUK KO’TARISH QURILMASINI ELEKTR YURITMASINI BOSHQARISHNI TAKOMILLASHTIRISH’’. YUK KO‘TARISH QURILMASINI HISOBLASH - Jabborov Ibrohim Raxmatilla o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Bugungi kunda shaxta va kon korxonalarida yuk ko‘tаrish qurilmalaridan unumli foydalanish texnologik jarayonlarni avtomatlashtirish va energiya samaradorligini oshirish talablarini inobatga olgan holda takomillashtirilmoqda. Ularning ishonchli ishlashi, xavfsizligi va yuqori unumdorligi korxonaning umumiy ishlab chiqarish ko‘rsatkichlariga bevosita ta’sir qiladi. Shu sababli yuk ko‘tаrish qurilmalari konstruktsiyasi, ishlash tamoyillari va boshqaruv tizimlarini chuqur o‘rganish va optimallashtirish dolzarb masala hisoblanadi.