SURXONDARYO BAXSHI-DOSTONCHILIK IJODIYOTI VA UNING TA’LIM TARBIYADAGI AHAMIYATI - Chutboyeva Malika Toyirovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Mazkur maqolada O’zbekistonda baxshichilik san’ati va uning etnografik jihatlari tahlil qilinadi. Janubiy O’zbekistonning Surxondaryo va Qashqadaryo viloyatlaridagi baxshichilik san’ati, xalq og’zaki ijodining etnolokal xususiyatlari, shuningdek, baxshilarning ma’naviy-madaniy merosdagi roli ko’rib chiqiladi. Baxshichilikning tarixiy va etnografik jihatlari, uning xalqning orzu-umidlari, yuksak insonparvarlik va vatanparvarlik g’oyalarini ifodalashdagi ahamiyati hamda bu san’atning rivojlanishi uchun amalga oshirilayotgan tadbirlar tahlil qilinadi.