POLISUT KISLOTALI BIOMATERIALLAR YORDAMIDA YUZ-JAG‘ SOHASIDA SUYAK TIKLASHNING KLINIK TAJRIBALARI VA NATIJALARI - Mamanazarov Akbar Nizom o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Maqola annotatsiyasi: Yuz-jag‘ sohasidagi suyak deformatsiyalari ko‘plab bemorlar uchun nafaqat estetik, balki funksional nuqtai nazardan ham jiddiy muammo tug‘diradi. Bu deformatsiyalarni davolashda an’anaviy usullar, jumladan metall implantlar va sintetik materiallar qo‘llanilsa-da, so‘nggi yillarda biologik moslashuvchanligi yuqori bo‘lgan biomateriallarga talab ortgan.