Ayollarda krizis davridagi depressiya va affektiv buzilishlarning ijtimoiy psixologik analizi - Asamatdinova Jamiyla Paxratdinovna; Perdebaeva Mexriban Berdiyar qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Mazkur maqolada ayollarda umri davomida yuz beradigan krizisli davrlar: ósmirlik yoshidagi, reproduktiv -homiladorlik davr, tuǵruqdan keyingi depressiya, klimakterik davrlardagi depressiya va hissiy tanglik holatlarin órganish, muammolarning oldin olish va yordam kórsatish bóyicha metodik tavsiyalar berishga baǵishlangan.