TA’LIM JARAYONLARINI TASHKIL QILISHDA BULUTLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH AHAMIYATI - Yuldashev Shаdiyor Shuhrat o'g'li; Mametov Umid Ulug'bek o'g'li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Hozirgi davrda ta’lim tizimlari global miqyosda o’zgarishlar va yangilanishlar jarayonidan o’tmoqda. Bulutli texnologiyalar ta’lim jarayonlarini yanada samarali va qulay tarzda tashkil etishga yordam beruvchi muhim vosita sifatida paydo bo’ldi. Bulutli texnologiyalar, ya’ni internet orqali ma’lumotlarni saqlash, boshqarish va ularga kirish imkoniyatini taqdim etuvchi tizimlar, ta’lim jarayonini yangilash va samaradorligini oshirishda muhim rol o’ynaydi.