IQTISODIYOTNI RAQAMLASHTIRISH SHAROITIDA JAHON MOLIYA BOZORI XUSUSIYATLARI VA O’ZBEKISTON MOLIYA BOZORINI INTEGRATSIYALASHUVI - Ozodbek Masudjonov Turobjom o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Hozirgigi kunda jahon moliya bozoridagi o’zgarishlar jaxon iqtisodiyotining moliyaviy iqtisodiy vaziyatiga sezilarli ta’sirini o’tkazmoqda. Jahon moliya bozori – dunyo kapital bozorining asosiy qismini tashkil etadi. Moliya bozorining asosiy bo’lagi – fond bozorlari yoki qimmatli qog’ozlar bozoridir. Fond bozori pul mablag’larini to’planishi bilan birga milliy iqtisodiyotning turli jabxalarini rivojlantirishda katta ro’l o’ynaydi. Dunyodagi geologik va siyosiy vaziyat ham fond bozoridagi kurslarning o’zgarishiga ta’sir ko’rsatadi. Ushbu maqolada jahon moliya bozorining xususiyatlari va xozirgi kunlarda O’zbekiston moliya bozorini rivojlanish jarayoni yoritib o’tilgan.