ULUG’ MUTAFAKKIR ALISHER NAVOIYNING DAVLAT VA JAMIYATNI BOSHQARISHGA OID IQTISODIY MEROSI - Mahsutaliyev Abdusalom Hasanovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Mazkur maqolada ulug’ mutafakkir Alisher Navoiyning ilmiy-iqtisodiy merosi bo’lgan «Mahbub ul-qulub» asaridagi iqtisodiy g’oyalar tadqiq etilgan. Asarda, mutafakkirning davlat va jamiyatni adolatli boshqarish, savdo-tijorat, taqsimot va bunyodkorlikka oid masalalariga iqtisodiy qarashlari bayon etilgan.