TERMODINAMIKA: FIZIKA FANINING ASOSIY BO‘LIMI - Eraliyeva Dilnozaxon Maxmudjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ushbu maqolada termodinamikaga oid asosiy tushunchalar, qonunlar va ularning hayotimizdagi ahamiyati haqida so‘z yuritiladi. Termodinamikaning o‘ziga xosligi shundaki, u nafaqat nazariyani, balki amaliyot uchun muhim bo‘lgan qonuniyatlarni ham yoritib beradi.