AXBOROT TIZIMLAMI LOYIHALASHTIRISH BO’YICHA XALQARO STANDARTLAR - Suyarov A.M.; Tursunov E. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Axborot tizimlarini (AT) loyihalash, ishlab chiqish va joriy qilish murakkab jarayon bo’lib, sifat, xavfsizlik, ishonchlilik va moslashuvchanlikni ta’minlash uchun standartlashtirishni talab qiladi. Xalqaro standartlar tashkilotlarga ATni loyihalashda eng yaxshi tajribalarni qo’llash, xarajatlarni kamaytirish va turli tizimlar o’rtasida o’zaro ishlash qobiliyatini ta’minlashga yordam beradi. Ushbu maqolada axborot tizimlarini loyihalash bo’yicha eng muhim xalqaro standartlar va ularning asosiy jihatlari ko’rib chiqiladi.