AXBOROT TEXNOLOGIYALARINI TASHKILOTDA VA GLOBAL BOSHQARISH USULLARI - Suyarov A.M.; Hamzayev J.J. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Zamonaviy dunyoda axborot texnologiyalari (AT) tashkilotlarning muvaffaqiyatida hal qiluvchi omil hisoblanadi. AT tashkilotlarga samaradorlikni oshirish, yangi bozorlarga kirish, xarajatlarni kamaytirish va raqobatbardoshlikni ta’minlash imkoniyatini beradi. Ammo, ATni samarali boshqarish murakkab jarayon bo’lib, global miqyosda yanada murakkablashadi. Ushbu maqolada ATni tashkilotlarda va global miqyosda boshqarish usullari muhokama qilinadi.