JISMONIY TARBIYA VA SPORTNI RIVOJLANTIRISHDA JISMONIY MADANIYAT MUTAXASSISLARINING O’RNI - Mahmudova Mahliyo Mahammadjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada jismoniy tarbiya mutaxassislari jismoniy tarbiya va sportni shakllantirish va rivojlantirishda hal qiluvchi rol o’ynaydi. U ushbu mutaxassislarning ko’p qirrali hissalarini o’rganadi va ularning jismoniy farovonlikka yaxlit yondashuvni rivojlantirishga ta’sirini ta’kidlaydi. Tadqiqotda tarixiy kontekst, qo’llanilgan usullar va jismoniy Madaniyat mutaxassislari erishgan natijalarni o’rganish uchun adabiyotlar tahlilidan foydalaniladi. Muhokama bo’limi ularning ta’sirini tanqidiy baholaydi va maqola kelajakdagi rivojlanish uchun natijalar va keyingi tadqiqotlar uchun takliflar bilan yakunlanadi.