ASHYOVIY DALILLAR TURLARI VA TEKSHIRISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Toshboyev Feruz Nizomiddinovich; Mo’minboyev Diyorbek Jasurbek o’g’li; Sanjar Abduxalilov Abduhayot oʻgʻli (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya Ashyoviy dalillar — bu tibbiyot va sud-tibbiyot amaliyotlarida muhim o‘rin tutadigan jismoniy ob’ektlar yoki moddalar. Ushbu dalillar jinoyat joyidan yoki bemor tanasidan olinib, ularni tahlil qilish orqali voqealar haqida aniq ma’lumotlar olish mumkin. Sud-tibbiyot sohasida ashyoviy dalillarning ahamiyati nihoyatda katta bo‘lib, ular jinoyat jarayonlarini to‘g‘ri tushunishda va adolatni ta’minlashda yordam beradi. Zamonaviy texnologiyalar va ilmiy yondashuvlar yordamida bu dalillarni aniqlik bilan tekshirish imkoniyati ortmoqda. Bu maqola ashyoviy dalillarning asosiy turlari va ularni tekshirishda qo‘llaniladigan zamonaviy usullar haqida batafsil ma’lumot beradi.