MEHNATGA HAQ TO’LASH BO’YICHA QARZLAR HISOBINI TAKOMILLASHTIRISH - Tursunmuratov Muxammadi Toshtemirovich; Abduxakimov Muzaffar Shoxobiddinovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Mazkur maqolada mehnatga haq to’lash bo’yicha qarzlar hisobini takomillashtirishga qaratilgan tadqiqotlar olib boriladi. Mehnatga haq to’lash bo’yicha qarzlar - bu ish beruvchining xodimlarga o’z vaqtida va to’liq to’lanmagan maoshlar, bonuslar yoki boshqa moliyaviy majburiyatlaridir. Ushbu qarzlar, bir tomondan, ishchilar huquqlarining buzilishi, ikkinchi tomondan esa tashkilotning moliyaviy holatiga salbiy ta’sir ko’rsatishi mumkin. Shuning uchun, mehnatga haq to’lash bo’yicha qarzlar hisobini yanada takomillashtirish zarur.