NANOO‘LCHAMLI ZARRALAR FIZIKASINING TADQIQOTLARI VA QO‘LLANILISHI - UMIDA QULMANOVA MUSURMONQULOVNA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ushbu maqolada nanotexnologiyaning asoslari, nanoo‘lchamli zarralarning fizikaviy xususiyatlari va ularning ilmiy hamda texnologik tadqiqotlar uchun ahamiyati tahlil qilinadi. Nanoo‘lchamdagi materiallar makroskopik jismlarga nisbatan o‘ziga xos mexanik, optik, elektr va termal xususiyatlarga ega bo‘lib, ular ko‘plab sohalarda innovatsion yondashuvlarni ta’minlamoqda. Shuningdek, maqolada nanotexnologiyaning tibbiyot, elektronika, energiya manbalari, ekologiya va sanoatdagi qo‘llanilish sohalari hamda rivojlanish istiqbollari yoritiladi. Ushbu mavzuni chuqurroq o‘rganish texnologik innovatsiyalarni joriy etishda katta ahamiyatga ega.