DIQQAT HAQIDA TUSHUNCHA - NORQOBILOVA MOHINUR G’AYRAT QIZI; USAROVA ZARIFAXON ERGASHALI QIZI; TURAXANOV AXMADXON YUSUFOVICH; TO‘RAYEVA SEVINCH AKBAROVNA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Diqqat — inson ongining atrofdagi muayyan ob’yektlarga yoki hodisalarga qaratilishi va ushbu ob’yektlar bilan faol bog‘liq bo‘lish jarayoni. Diqqat psixologik jarayonlar orasida muhim o‘rin tutadi, chunki u ong faoliyatini tartibga soladi va uni aniq maqsadga yo‘naltiradi. Diqqatning asosiy turlari ixtiyoriy, ixtiyorsiz va postixtiyoriy diqqatdan iborat bo‘lib, har biri o‘ziga xos xususiyatlarga ega. Bu jarayonning rivojlanishi, mustahkamlanishi va mashq qilinishi inson ta’lim va ish faoliyatida muvaffaqiyat kaliti hisoblanadi.