SEZGILAR HAQIDA UMUMIY TUSHUNCHA. SEZGILARNING NERV-FIZIOLOGIK ASOSLARI - QUVVATOVA JOZIBA DONYORIVA; IMOMALIYEVA MARJONA AZIMJON QIZI; PARDAYEV ILHOMJON ABDIRAHIM O‘G‘LI; NURITDINOVA MADINA TURA QIZI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada bizni o‘rab turgan tashqi olamdagi narsa va hodisalarning juda ko‘p belgi va xususiyatlari mavjud. Masalan, narsalarning rangi, ta’mi, hidi, qattiq yoki yumshoqligi, g‘adir-budur yoki tekisligi, harorat va boshqalar. Ana shu narsa va hodisalarning turli xil belgi, xususiyatlarini biz ham turlicha sezgi a’zolarimiz orqali ongimizda aks ettirishimiz haqida so’z borgan.