DAVAN DAVLATINING IJTIMOIY – IQTISODIY HAYOTI - Fayzullajonova Ruhshona (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bizning o’lkamiz qadimdan rivojlanib kelgan, bir necha yillik tarixga ega mamlakatlardan biri hisoblanadi. Shu shaharlardan biri bu - qadimgi Farg’ona davlatidir. Farg’ona haqida Xitoy yozma manbalarida maʼlumotlar saqlanib qolgan. Bundan tashqari Farg’ona sug’d manbalarida “Fraganik” nomi bilan ya’ni “tog’lar orasidagi vodiy, atrofi berk soylik” degan ma’noni bildiradi. “ Day Yuan” esa xitoy tilidagi nom demakdir. 1Hozirgi kunda ham ko’plab olimlarimiz Farg’ona tarixini yahshi o’rganish va yangiliklar kiritish bilan shug’illanib kelmoqdalar. Ulardan: A. Asqarov, A. Xo’jayev, B. Matboboyev, A. Anorboyev, S. Qudratov, B.