KANONIK AXBOROT TIZIMLARINI LOYIHALASH, LOYIHALASH JARAYONINING BOSQICHLARI - Suyarov A.M; Ahmadjonov Sh. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Zamonaviy korxonalarda axborot tizimlari (AT) muhim rol o’ynaydi, ularning samaradorligi va ishonchliligi korxona muvaffaqiyatiga ta’sir qiladi. Kanonik ATlarni loyihalash bu tizimlarni tashkil etish va ishlatishning eng yaxshi usullarini o’z ichiga oladi. Kanonik tizimlar, odatda, moslashuvchan, o’lchanadigan va o’zgaruvchan biznes talablariga javob beradigan qilib yaratiladi. Ushbu maqolada kanonik ATlarni loyihalash jarayonining bosqichlari va muhim jihatlari ko’rib chiqiladi.