KOMBINATORIKA MASALALARI VA ULARNI YECHISH USULLARI - Ne’matov Shuxrat O’ktamovich; Hamzayev Baxtiyor Amirovich; Umarov Shokirjon Sheraliyevich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Kombinatorika- matematikaning keng tadbiqlarga ega bo’limlaridan biri. Turmushda, texnika va ishlab chiqarishda uchraydigan masalalarni yechish usullari ko’p bo’lishi mumkin. Ta’rif. Biror chekli to’plam elementlari ichida ma’lum bir xossaga ega bo’lgan elementlaridan iborat qism to’plamlarni tanlab olish yoki to’plam elementlarini ma’lum bir tartibda joylashtirish bilan bog’liq masalalar kombinatorik masalalar deyiladi.