OLIY MAJLIS SENATI QONUN IJODKORLIGI FAOLIYATINING KONSTITUTSIYAVIY-HUQUQIY ASOSLARI - Mirzayusupov Shohrux Shavkatovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyaviy qonunlari va qonunlarining qabul qilinishi normativ huquqiy hujjatlar bilan tartibga solinadi. Birinchidan bu, O‘zbekiston Respublikasining “O‘zbekiston Respublikasi Oliy Majlisi Senati to‘g‘risida”gi va “O‘zbekiston Respublikasi Oliy Majlisi Qonunchilik Palatasi to‘g‘risida”gi Konstitutsiyaviy qonuni, “O‘zbekiston Respublikasi Oliy Majlisi Senati reglamenti to‘g‘risida”gi va “O‘zbekiston Respublikasi Oliy Majlisi Qonunchilik palatasi reglamenti to‘g‘risida”gi Qonuni, O‘zbekiston Respublikasining “Qonunlar loyihalarini tayyorlash va O‘zbekiston Respublikasi Oliy Majlisining Qonunchilik palatasiga kiritish tartibi to‘g‘risida” qonuni, O‘zbekiston Respublikasi Oliy Majlisi Senatining “O‘zbekiston Respublikasi Oliy Majlisi Senatining reglamentini tasdmqlash to‘g‘risida” qarori kabi normativ huquqiy hujjatlar bilan tartibga solinadi.