KOMPYUTER GRAFIKASIDA RANG MODELLARI BILAN ISHLASH. - Mullaboyeva Gulzoda Shuxratovna; Zokirova Nargiza Sadriddin qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Rang modellari ranglarni matematik yoki vizual shaklda ifodalash uchun ishlatiladi. Bu modellarning har biri ma’lum bir maqsad va texnik talablar uchun moslashtirilgan hamda amaliy qo‘llanilishi hamda afzallik va kamchiliklarini yoritadi. RGB, CMYK, HSV kabi mashhur rang modellari tasvirga ishlov berish, grafik dizaynida, bosma texnologiyalar va kompyuter grafikasi sohasida keng qo‘llaniladi.