MARKAZIY OSIYODA IJTIMOIY MUHIT VA TAZKIRALARNING VUJUDGA KELISHI - Shamsiyeva Maxbuba Sattorovna. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola Markaziy Osiyodagi ijtimoiy muhit , uning ta’limtarbiyaga ta’sirini o’rganadi. Adabiyotni va pedagogikani keng tahlil qilish orqali Markaziy Osiyo olimlari tazkiralarining vujudga kelish tarixini bayon etadi. Natijalar olimlarning ishidan olingan bebaho tushunchalarni va ularning ta’lim amaliyotiga ta’sirini ta’kidlaydi hamda ularning ta’limotlarini zamonaviy pedagogikaga singdirish dolzarbligini ochib beradi.