MAKTABGACHA TA’LIM YOSHDAGI BOLALARDA AQLIY RIVOJLANISH JARAYONI - Akramjonovna Feruza Akramjonovna; Qurbonova Muyassar Muzaffar qizi. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maktabgacha yoshdagi bolalarda aqliy rivojlanish - bu tafakkur, eslab qolish, mulohaza qilish, mantiqiy fikrlash, til o’rganish va boshqa qobiliyatlar shakllanish jarayonidir. Bu davrda o’z atrofidagi dunyoni tushunishga, yangi ma’lumotlarni qabul qilishga va unga moslashishga harakat qiladi. Aqliy rivojlanishning asosiy jarayonlari bolalarda til rivojlanishi, xotira va diqqatni jamlashga, mantiqiy fikrlash va tasavvur qobiliyatining ortishi kabi o’zgarishlarni o’z ichiga oladi.