MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA GIGIYENIK VA EKOLOGIK TARBIYA - Kuliyeva Sayyora Tilakmurat qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maktabgacha yoshdagi bolalarda gigiyenik va ekologik tarbiya muhim ahamiyatga ega bo’lib, bu yoshdagi bolalar o’zlarining atrof-muhitini tushunish va unga ta’sir etish qobiliyatini rivojlantirish uchun eng muhim davrni boshdan kechirmoqdalar. Gigiyenik va ekologik tarbiya, bolalarning sog’lig’ini saqlash, atrofmuhitga bo’lgan munosabatini shakllantirish va ularni mas’uliyatli fuqarolar sifatida tarbiyalashda muhim rol o’ynaydi. Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda gigiyenik va ekologik tarbiyaning ahamiyati, usullari va amaliyoti haqida ma’lumotlar berilgan.