REAKTIV ENERGIYANI KOMPENSATSIYALASHNING DOLZARBLIGI. - Xalikova Dilafuruz Abdumuxtar qizi. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola reaktiv energiyani kompensatsiyalashning ahamiyati, zamonaviy usullari va texnologiyalarini tahlil qiladi. Elektr energiya tizimlarining samaradorligini oshirish, quvvat yo‘qotishlarini kamaytirish va ekologik barqarorlikni ta’minlashda reaktiv energiya muhim rol o‘ynaydi. Maqolada kompensatsiya texnologiyalarining afzalliklari va kelajakdagi rivojlanish istiqbollari batafsil yoritilgan.