UCHBURCHAKLARNI OG’IRLIK MARKAZI USULI BILAN YECHISH - Orolov Jamshid Mingishevich; Abduraxmon To’rayev Xo’jaqul o’g’li; Aliyev Nurjahon To’xtamurod o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Uchburchaklar geometriya va matematikada muhim rol o’ynaydi. Ularning xossalari, o’zaro bog’lanishlari va turli usullar bilan yechish usullari matematik tadqiqotlar va amaliyotlarda keng qo’llaniladi. Uchburchaklarni yechishda ko’plab usullar mavjud, ulardan biri og’irlik markazi usulidir. Ushbu maqolada uchburchaklarni og’irlik markazi usuli bilan yechish jarayoni, uning mohiyati va qo’llanilishi haqida batafsil ma’lumot beriladi.