GINEKOLOGIYANING DOLZARB MUAMMOLARI VA ULARNI HAL QILISH YO’LLARI - Po’latova Muyassar Nabijon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ginekologiya klinik tibbiyotning bir sohasi; turli yoshdagi xotin-qizlar organizmining o’ziga xos anatomik- fiziologik xususiyatlarini hamda ularning jinsiy a’zolari kasalliklarini o’rganadi. Ginekologiya klimakterik davrga xos kasalliklar, tug’maslik sabablari, ularning oldini olish va davolash yo’l yo’riqlarini ham o’rganadi.