TAJOVUZKOR XULQ-ATVOR - Roʻziboyeva Barchinoy Baxtiyor qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya: Maqolada bugungi globallashuv jarayonida shaxslar o’rtasida ko’payib borayotgan tajovuzkor xulq-atvor haqida fikrlar keltirilgan. Yosh avlod o’rtasida deviant xulq-atvorning rivojlanishi va jamiyatdagi jinoyatchilik hodisalarining o’sishi o’rtasida to’g’ridan-to’g’ri bog’liqlik mavjud.Iqtisodiy tengsizlik, ommaviy globallashuv, axborotdan erkin foydalanish, demokratiyaning rivojlanishi, shuningdek, ijtimoiy hodisalar ko’pincha o’smirlar muhitida salbiy reaktsiyalarni keltirib chiqaradi. Yoshlar adolatsizlikka qarshi isyon ko’taradilar, axloqiy me’yorlarni o’rnatdilar.