TEXNIKA YO‘NALISHLARIDAGI MUTAXASSISLIK FANLARINING O‘QITILISHIDA FIZIKA FANINING O‘RNI - Korjavov Mustafa Javliyevich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Fizika – materiya harakatining eng sodda ko‘rinishlari va tabiatning ularga mos eng umumiy qonunlari haqidagi fandir. Fizika matematika bilan uzviy bog‘liq. U aniq fanlar qatoriga kiradi va o‘zining tushunchalari va qonunlarini matematik tilda ifodalaydi. Fizika bilan boshqa tabiiy fanlar (kimyo, geologiya, biologiya va boshqalar) chambarchas bog‘langan, chunki ularda fizik tushunchalar, qonunlar va tabiat xodisalarini tekshirish usullari, shuningdek, turli xil fizik asboblar keng ko‘llaniladi.