BOLALAR PSIXOLOGIYASI VA UNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Safarova Baxor Ravshan qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Bolalar psixologiyasi, uning shakllanish va rivojlanish bosqichlari, undagi o’ziga xos xususiyatlar haqida so’z boradi. Bolalar psixologiyasining asosiy kategoriyalariga yosh, bolalik, taraqqiyot, o’sish, determinizm, geteroxronlik, tizimlilik kabi tushunchalar kiradi.