PARABOLIK TIPDAGI DIFFERENSIAL TENGLAMALARNI TO‘R USULI BILAN YECHISH - Nizomitdinova Nozimaxon Rustambek qizi; Ne’matova Hayitxon Nodirbek qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada parabolik tipdagi differensial tenglamalarni to‘r usuli yordamida yechish usullari ko‘rib chiqilgan. Differensial tenglamalar ko‘plab fizik va matematik modellarni ifodalash uchun ishlatiladi. To‘r usulining explicit, implicit va Crank-Nicolson kabi asosiy turlari tahlil qilinib, ularning afzalliklari va kamchiliklari yoritilgan. Amaliy masala misolida to‘r usulining qo‘llanilishi bosqichma-bosqich bayon qilingan. Shuningdek, ushbu usullarni dasturiy amalga oshirish uchun qadamlar ko‘rsatilgan.