ЕР ЮЗАСИНИНГ ЮҚОРИ ВА ЧУҚУР ҚИСМИДАГИ ҚИСМИДАГИ СЕЙСМОГЕОЛОГИК ШАРТ – ШАРОИТЛАР - Бўриев Сардор Сайфуллаэвич (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Бешкент эгилмасининг марказий қисми, яни ўрганилаётган майдон атрофларида КТЗ (кичик тўлқинлар зонаси) оддий бир қатламли тоғ жинсларидан иборат. КТЗ қалинлиги 25-27 метрдан ошмайди. Пласт тезлиги эса 500- 1100 м/с атрофида ўзгаради. Литологик жихатдан эса тупроқ, глина, баъзи жойлари қум аралаш шағаллардан иборат.