RUX MINEROLOGIYASI - ANORQULOV JALOLIDDIN BAXTIYOROVICH; SAIDOVA MALIKA SAYFULLAYEVNA; Beknazarova Gulnoza Berdiyor qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Rux minerallari va ularning xususiyatlari, ruxni qazib olish va qayta ishlash jarayonlari, shuningdek, rux minerologiyasi bilan bog‘liq ilmiy yondashuvlar ushbu ishning asosini tashkil etadi. Rux, sanoatning ko‘plab sohalarida, xususan, qurilish materiallari, elektronika, tibbiyot va boshqa sohalarda qo‘llaniladigan muhim metallardan biridir. Ushbu ilmiy ishda rux minerallarining turli turlari, ularning yer ostidan qazib olinishi, qayta ishlanishi va ekologik ta’sirlari tahlil qilinadi. Rux minerologiyasining ilmiy asoslari va ularning industriyadagi ahamiyati hamda kelajakdagi tadqiqotlar istiqbollari haqida fikrlar bildirilib, ruxni samarali ishlatish uchun yangi texnologiyalar va yondashuvlar tavsiya etiladi.