AMIR TEMUR DAVLATINING FRANSIYA BILAN DIPLOMATIK ALOQALARI - Bektoshev G’iyosiddin Saxriddin o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqola Amir Temur davlatining Fransiya bilan diplomatik aloqalarini o’rganishga bag’ishlangan bo’lib, Temuriylar imperiyasining Yevropadagi asosiy davlatlardan biri bo’lgan Fransiya bilan o’zaro siyosiy, savdo va madaniy munosabatlarini tahlil qiladi. Ushbu aloqalar, asosan, harbiy ittifoqlar va strategik manfaatlarga asoslangan bo’lib, Amir Temur va uning vorislari tomonidan Fransiya hukmdorlari bilan o’z pozitsiyalarini mustahkamlashga qaratilgan. Maqola, shuningdek, bu diplomatik aloqalarning o’sha davrdagi xalqaro siyosat va Temuriylar imperiyasining global ta’siriga qanday ta’sir ko’rsatganini ko’rsatadi.