OʻZBEKISTONDA SHAMOL ENERGIYASI SAMARADORLIGI - Arabov Bekzod Oʻtkir oʻgʻli (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Jamiyatning taraqqiyoti undagi ishlab chiqarishdarajasi va kishilarhayoti uchun zarur moddiy sharoitlarni yaratish bilan belgilanadi. Shu sabablienergiyani iste‟mol qilish bundan keyin ham ishlab chiqarishdarajasinio ʻsishinita‟ minlagani holdao ʻshibboradi. Energiyaga boʻlgan talabning uzluksiz ravishda ortib borishi yangienergiya resurslarini qidirib topish, energiyani bir turdan boshqaturga oʻzgartirishning yangi usullarini ishlab chiqish zaruratini yaratdi. Ushbu maqolaO ʻz bekistondaelektrenergiyasi ishlab chiqarishda shamolenergiyasini imkoniyatlari ifodalangan.